lauantai 30. marraskuuta 2013

Jouluviikonlopun koostetta

Käsityökorttelin Jouluviikonloppu on täydessä käynnissä Käsityökortteli-ryhmässä. Siellä navigoit helpoiten klikkaamalla KUVAT, sieltä löydät omista kansioistaan tarjoukset, kilpailut, uutuudet, oukutukset ja mukana olevien yritysten esittelyt.



Tässä kooste miun tämän päivän jutuista:


Tämän päivän tarjous on:
KAIKISTA SARAFAANIT JA FERESIT -RYHMÄN VALMIISTA TUOTTEISTA -30 %, kun kirjoitat tilauslomakkeen lisätietokohtaan "Jouluviikonloppu". Tarjous on voimassa sunnuntaiaamuun klo 9 saakka.


Tonttutarjouksia putkahtelee aina parittomin tasatunnein klo 21 saakka. Ne ovat piilossa Puodissa ja tuotteita on yksi tai muutama, joten pidä kiirettä. Kukin Tonttutarjous on voimassa seuraavan julkaisemiseen saakka.



Olen heitellyt Joulun penkojaiskoriin tilkkuja, pakan loppuja II-laatuisia ja yksittäisiä kappaleita hyllyjen perukoilta. Nämä myydään kaikkine ryppyine ja virheineen ja penkojaiskori on avoinna vain Jouluviikonlopun ajan.

Koko viikonlopun aikana tehdyt ostoksesi kootaan yhteen pakettiin, jonka postikulut ovat korkeintaan 5 €, kun mainitset tilauslomakkeen lisätietokentässä, että olet tilannut muutakin :)


Kansallispukuvisa on käynnissä. Yllä on ohjeet ja tässä kaikki antamani vihjeet:

1. Kysymyksistä 4 on piilossa Puodin puolella ja 5 muualla sivustolla.

Onnea matkaan :)

perjantai 29. marraskuuta 2013

Tonttujatonttuja!

Toinen Tonttutarjous on Puodissa! Tätä on vain yksi, joten pidä kiirettä!

Jouluviikonloppu!

Ensimmäinen Tonttutarjous on Puodissa! Etsi ja osta :) Tämä tonttutyttö johdattaa tarjouksen luo.


Juuri nyt, tänään klo 23.59 asti Puodin valmiit kiilaferret -25 % alennuksella, kun kirjoitat tilauksen lisätietokenttään "Jouluviikonloppu". 
Ja koko viikonlopun ostokset kootaan samaan pakettiin, jonka postikulut ovat korkeintaan 5 €!

Huutokauppa

Rapiat puoli tuntia aikaa osallistua Käsityökorttelin huutokauppaan!

Tuotto menee Uusi Lastensairaala 2017 -keräykseen ihan kokonaan, ostajat maksavat tuotteet suoraan sinne ja huudettavia tuotteita lahjoittaneet yrittäjät maksavat vielä tuotteen lähettämisestä tulevat kulut!

Huudettavana on mm. SE eduskunnan torkkupeitto, miun Väre-huivi, Susannan Työhuoneen settejä, Kiikarin rahi ja tyynyliina, heijastimia, koruja, tunikoita... No, mene itse katsomaan :)


Väre



Soja Murto ylpeänä esittelee: Vestu-sarjan










       



  

                    











Vetopoimutekniikka on tuttua kansallispukujen vetopoimuhameista. Vestu-sarja käyttää tätä tekniikkaa. Väre-huiveja valmistan pieniä eriä eri mittaisina ja eri värisinä. Huivit on kudottu kangaspuilla, kangas on sarkautettu kevyesti, vetopoimutettu ja ommeltu. Reunat on käytännön syistä huoliteltu saumurilla, muuten ompelen huivit käsin. Jokainen huivi tehdään erikseen, joten ne eivät ole täsmälleen samanlaisia.

 Kaksi ensimmäistä kuvaa on miun kamerasta, loput kuvasi Susanna Mattheiszen. Kiitos Susanna!


torstai 28. marraskuuta 2013

Arvonta ja Jouluviikonloppu

Nyt on arvottu! Kommentteja tuli 15 ja äänestyksessä nousi mukavasti juuri sopiva määrä kuvia toisten yli. Täytyy sanoa, että olisin itse valinnut osittain toisin, joten olen oikein iloinen, että autoitte! Kiitos!

Arvonnan suoritin niin, että kirjoitin kommentointijärjestyksessä nuo 15 nimeä allekkain ja pyysin esikoista sanomaan jonkin luvun 30 ja 100 väliltä. Hän valitsi luvun 50. Sitten laskin listaa läpi viiteenkymmeneen saakka ja siinä kohtaa oli Tiina. Onnea! Laitathan yhteystietosi miulle sähköpostiin: soja@kansallispuku.com.

Nyt täällä käy melkoinen vilinä ja vilske, kun valmistaudun Käsityökorttelin Jouluviikonloppuun. Se alkaa huomisaamuna klo 9.00 huutokaupalla Käsityökortteli-SIVULLA. Huutokaupan tuotto menee lyhentämättömänä Uusi Lastensairaala 2017 -keräykseen ja huudettavana on Suomen Käsityöyrittäjät -ryhmän jäsenyritysten lahjoittamia tuotteita. Huutokauppa päättyy klo 21 ja siitä sujuvasti siirrytään Käsityökorttelin Facebook-RYHMÄÄN, jossa mukana olevat yritykset kertovat tarjouksistaan, kilpailuistaan ja muusta jännästä ja hauskasta aina sunnuntai-iltaan saakka.


Miulta tulee tuohon huutokauppaan ihan uusi tuote, joka julkistetaan huomisaamuna! Sen nimi on Väre. Olen itse ihan innoissani Väreestä, se on erittäin paljon miun mieleinen juttu. Toivottavasti työkin tykkäätte :)

Väre








Väreen julkistuksen lisäksi luvassa on hienot omat alennukset perjantaille (klo 21 alkaen), lauantaille ja sunnuntaille. 

Aina parittomin tasatunnein (pe 21 ja 23, la ja su klo 9-21) julkaistaan Tonttutarjouksia, jotka täytyy metsästää Puodista. Tonttutarjouksessa on aina yksi tai ihan muutama kappale tai koottu paketti, huomattavan edulliseen hintaan.




Olen kaivellut hyllyjen perukoilta kangastilkkuja ja jatkan kaivelua viikonlopun aikana, jos ehdin. Näitä "jämäpaloja" on Puodissa Joulun penkojaiskorissa vain Jouluviikonlopun ajan, siis huomio nukentekijät ja pussukkamaakarit!

Ja kilpailuhan on jo käynnissä!

Muoks: Unohdin mainita, että Jouluviikonlopun aikana tehtyjen tilausten postikulut ovat korkeintaan 5 €/lähetys ja kokoan saman tilaajan tekemät tilaukset yhdelle laskulle ja yhteen pakettiin, kun mainitset tilatessasi (toisella kerralla ja sen jälkeen) lisätietokohdassa, että olet tilannut muutakin. Laskut lähettelen sähköpostilla maanantain aikana ja postituspäivä on keskiviikko, kun suoritus näkyy tilillä.

maanantai 25. marraskuuta 2013

Varaslähtö

En malta odottaa ja vähän haastavakin tämä on, joten julistan Kansallispukuvisan alkaneeksi N-Y-T-NYT!

Muoks: Koska kysymysten metsästys voi olla aika haasteellista, julkaisen vihjeitä pitkin viikkoa "työminän" Facebooksivulla. Pääset näkemään ne, vaikket olisikaan itse Facebookissa.


Pajalla pitelee kiirusta valmistelujen kanssa ja mie olen iiiihan täpinöissäni!

Vielä olisi pari päivää aikaa autella minua noiden postikorttikuvien valinnan kanssa. Mukavasti olen jo saanut sinne vastauksia ja suosikit alkavat hahmottua. Lämmin kiitos jokaiselle! 

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Auttaisitko?

Tänään olin vähän lattealla mielellä. Vaan en ole enää. Miun ihanat kansallispukukurssilaiset (terkkuja <3) saivat miut nauramaan vedet silmissä - ei kuulkaa ole jäykkää ja pölyistä siellä (no vähän pölyistä ehkä fyysisesti, muttei asenteissa!) ja sitten mukavasti menneen FolkJam-tunnin kruunasi uusi tanssija, joka halaten kiitti minua tunnista ja on innoissaan tulossa ensi viikollakin! Muistan taas erittäin terävästi, miksi haluan käydä opettamassa.

Eilen kävin kouluttautumassa Luovien alojen tekijöiden myyntikoulutuksessa. Se on hurjan antoisaa, kun keskustellaan ihan oikeista asioista, ihan juuri miun yrityksen ongelmakohdista ja siellä on vertaistukena ihmisiä, jotka ihan todella tajuavat, mistä mie puhun. Siellä, jos missä saa rehellistä palautetta, tsemppausta oikeisiin kohtiin ja apua junnaavasta urasta ponnistamiseen. Yhtä paljon auttaa se, kun paneudutaan toisten tekijöiden tilanteisiin. Olen saanut jo ajatuksiani uusille urille. Tärkein on se, että tämä on liiketoimintaa. Mie en voi käyttää yli puolta ajastani ilmaiseen neuvomiseen ja auttamiseen. Ystäväni, joka myös on tuossa koulutuksessa, linkitti juuri äsken minulle tämän. Siinä puhutaan ihan eri asiasta, mutta lopulta ihan täsmälleen tästä. Jos miulla ei olisi huolta toimeentulosta, auttaisin ilomielin ilmaiseksi kaikkia. Mutta koska tämä on liiketoimintaa, se loppuu nyt. Tai ainakin vähenee jyrkästi. Jaan kyllä täällä edelleen blogissa tietoa ja samoin Facebookin Kansallispuku-ryhmässä, mutta tulen käyttämään siihen vähemmän aikaa. Teen piakkoin päätöksiä siitä, miten tämä tulee käytännössä toteutumaan.

No mutta, tähän liiketoimintapuoleen liittyen päätin hoitaa juuri nyt erään roikkuneen asian kuntoon. Aion tarjota postikortteja jälleenmyyjille. Kamalan vaikeaa on tehdä päätös, että mitkä valitsen, sillä tiukka valikoima täytyy olla. Tähän pyytäisin apuasi. (Olikohan tähän alkuun kovin viisasta laittaa tuo ensimmäinen kappale, jossa juuri kerroin vähentäväni ilmaista apua toiseen suuntaan... Krrrhm, no arvon auttaneiden kesken yhden seinäkalenterin!). Homma toimii näin:

Valitse alla olevista kuvista kolme parasta ja kolme huonointa. Tuolla sivupalkissa on kyselyt, joihin voit merkata nämä valitsemasi. Pidän tämän kyselyn auki viikon verran, eli se päättyy 28.11. klo 7.00 ja sen jälkeen arvon. Arvontaa varten jätä kommentti tähän postaukseen ja muista myös käydä tsekkaamassa, kuinka kävi. Tietysti saat osallistua pelkkään kyselyynkin. Lämmin kiitos avustasi <3


















perjantai 15. marraskuuta 2013

39 yötä...

...jouluaattoon on, laskin aivan itse :)

Suomen käsityöyrittäjät -ryhmä kokosi tonttusten avuksi huikean hienon joulukuvaston. 
Tätä on ilo jakaa ystävillekin!
Ole hyvä!



Sama kuvasto löytyy myös pdf-muotoisena täältä. Voit vaikka tulostaa sen.

maanantai 11. marraskuuta 2013

Sitä vaan,...

... että kaksi viikkoa aikaa tilata Sarafaanein ja feresein kuvitettu seinäkalenteri vuodelle 2014. Tästä joulukukasta on iloa koko vuodelle!

Kuva: Jyrki Haapala, Veneh-elokuva


... että Käsityökorttelin jouluviikonloppua vietetään 29.11.-1.12. Facebookissa.
Laajennan omalta osaltani tänne blogin puolellekin, ettette jää vallan osattomiksi huikeista tarjouksista!
Käsityökorttelin Jouluviikonloppu järjestetään ensimmäistä kertaa 29.11.-1.12.2013. Jouluviikonloppu kokoaa virtuaalisesti yhteen yrittäjiä ympäri Suomen. Luvassa on mahtavia tarjouksia, kilpailuja, arvontoja ja tuote-esittelyitä. Käsityökorttelin Jouluviikonloppu on helppo tapa etsiä ja löytää lahjat koko perheelle, viemiset naapureille ja koristeet joulunviettoon. Useilla yrittäjillä on myynnissä myös sellaisia tuotteita, joita normaalisti saa vain tilauksesta, tai on saatavilla vain messuilla ja muissa tapahtumissa.
Kaikki tapahtuu Facebookin Käsityökorttelin ryhmässä. 
Tuota viikonloppua odotellessasi voit tutkia kuvakansioista jäsenyritystemme tarjontaa.


... että Suomen käsityöyrittäjillä on muutakin jouluista napakkaa tekeillä, parhaiten pysyt kuulolla liittymällä Facebookin Käsityökortteli-ryhmään.

... että joulun lähestyessä olen päättänyt unohtaa paniikin ja jättää ostamatta turhat lahjat. Hankin vain sellaista, minkä todella tiedän olevan tarpeellista tai ilahduttavaa, käyttökelpoista tai aineetonta. 


... että muhineet suunnitelmat etenevät yllättävinä sykäyksinä. Jos homma menee, kuten unelmoin, voin lanseerata vuoden päästä ihan uuden tuotteen :)


... että tämä päivä on kulttuurilla rikastettu, sillä aamupäivällä käyn vierailemassa työväenopiston Kulttuurikeskustelut-ryhmässä ja illaksi menen mieheni kanssa Mikkeliin Suomen kulttuurirahaston kannatusyhdistyksen jäsentapaamiseen. Nyt on alettava valmistautua tuohon kulttuurikeskusteluihin. Aion ottaa mukaan muutamia provosoivia kuvia, saas nähdä, miten ämmän käy :D




tiistai 5. marraskuuta 2013

Hautajaiset ja mitä sen jälkeen

Viime viikon loppupuoli oli kamalaa härdelliä. Oli työsumaa, esikoisen luokan conwat, vanhempaintoimikunnan syystori, esikoisen luokan hyväksi myymien Pilkkosten selviminen ja miljoona muuta asiaa. Tunsin itseni todella riittämättömäksi ja kuopuksesta näki, että hän on saanut liian vähän huomiota.

Sitten Kansallispuku-foorumin toinen ylläpitäjä, Ommelpuun Sari, hoksasi, että Foorumi.info lakkaa olemasta sunnuntaina. Menin ihan veteläksi. Foorumille on kolmessa vuodessa kertynyt hyvin paljon hyödyllistä asiaa, vaikka se aika staattinen paikka onkin, keskustelun siirryttyä luontevasti Facebookin Kansallispukuryhmään.

Miun oma tietokone pullistelee äärimmillään jo nyt ja odottaa, että ehdin ja saan aikaiseksi siivota sieltä talteen muualle sellaiset kuvat, joita en aktiivisesti tarvitse. Varmuuskopion ottaminen ei todellakaan onnistu miulta tuosta vaan. Onneksi Sari käytti oman, älyttömän kiireisen viikonlopun iltansa varmuuskopion ottamiseen. Varmuuskopio ei tallenna kuvia, joten ne oli poimittava talteen yksi kerrallaan. Ajattelin, että siinä meni sitten lauantaiaamun rauhallinen hetki - muita sellaisia tuolla viikolla ei ollutkaan. Huutelimme Facebook-ryhmässä vapaaehtoisia kuvien tallettamiseen. Yksi ilmoittautui, joten ajattelin että apuhan se on sekin. Sari oli kiinni muissa hommissa lauantain ja sunnuntain. Lauantaiaamuna heräisin, vääntäydyin koneen ääreen aamupalalle valmiina alkamaan hommiin. Avasin Facebookin Kansallispukuryhmän tarkistaakseni, onko jotain kuvia jo poimittu. Oli. KAIKKI! Ihana Katri oli poiminut joka ikisen kuvan! Tuhannet kiitokset, Katri!



Nyt Kansallispuku-foorumi on haudattu. Siellä on vain pikavippimainoksia, älä mene sinne. Miulla ei ole enää mitään konstia tiedottaa foorumin jäseniä, koska en tajunnut ajoissa, että olisin voinut sieltä poimia sähköpostiosoitteet ennen foorumin lakkaamista. Olen tosi pahoillani.

Miulla on 700 painettua kansallispukujen tuuletuspiknikmainosta, joissa on foorumin osoite. Älytön määrä on jaettu sillä tiedolla, että foorumille kerätään tuuletuspaikat. Kiva.

Foorumi oli hyvä juttu silloin, kun sen perustin. Siellä käytiin keskustelujakin. Nyt tosiaan keskustelu käydään Facebookissa, mikä on toki ikävää niille, jotka eivät siellä ole. Foorumi on lähinnä pysyvän tiedon paikka, se on sieltä helpompi löytää kuin Facebookista ja se on siellä kaikkien saatavilla. Nyt täytyisi miettiä, mikä olisi sopiva muoto foorumilla olleelle materiaalille. Etsitäänkö toinen foorumipohja vai siirrytäänkö johonkin toiseen muotoon. Tärkeätä miusta olisi, että tietoa pystyvät lisäämään kaikki. Rahaa mie en pysty siihen laittamaan, joten ilmaisten varassa ollaan. Ahdistun jo valmiiksi ajatuksesta, että miun on opeteltava taas uusi systeemi. Olen näissä "ATK-hommissa" aikalailla osaamiseni äärirajoilla. Ehkä löydämme systeemin, joka toimii samalla tavalla kuin joku nyt käyttämistäni.

Olen pitänyt foorumilla joulukalenteria jo muutaman vuoden ajan. Nyt on hitusen hakusessa, että tuleeko sellaista tänä vuonna ja jos tulee, niin mihin. Ehkä teen sen tänne blogiin. Aihekin on vielä hakusessa ja stressaan sitäkin, että ehdinkö ja jaksanko.

Ehdotuksia? Kommentteja?

Etten kokonaan lyyhistyisi nyyhkyttämään, tartun ompeluksiin. Sen mie osaan. Onneksi on vielä sareja ja katreja, jotka tarttuvat toimeen pyyteettömästi <3 Sen kunniaksi ja marraskuun harmauden torjumiseksi miun työminän Facebook-sivulla on arvonta, jossa saa kehua jotakuta ja voi voittaa seinäkalenterin!